Loučení se zimou ve velkém stylu

Sice se říká, že dvojčata bez sebe nedají ani ránu, ale co si budem nalhávat… občas je potřeba si od sebe odpočinout. A tak jsem tentokrát vyrazila na lyžovačku do Rakouska bez ségry. Chvílemi jsem taky pěkně trpěla – ovšem ne samotou, ale pořádnou zimou! Mám sice huňatý kožíšek, ale teploty, které jsme zažili, jsem opravdu nečekala.

Celý můj výlet vlastně vznikl jen týden před odjezdem. Prostě se mi uvolnil víkend a já si řekla, že vyrazím někam na lyže. Ségře se nikam nechtělo a já, abych zbytečně netrávila moc času v autě, jsem si vybrala sousední Rakousko. Cesta žádný vzrůšo, prostě pár hodin jízdy po silnici a byli jsme na místě.

Lunz am See

Ubytovali jsme se v malém městečku Lunz am See, které leží v malebném rakouském údolí. Na jednom konci se nachází krásné velké jezero Lunzer Zee, kam jsme poslední den vyrazili na procházku. Bylo celé zamrzlé, takže se po něm dalo jezdit a blbnout na ledu. Prostě super sranda. Městečko má taky ideální polohu. Leží totiž mezi lyžařskými areály Hochkar a Ötscher, takže jsme každý den jeli lyžovat jinam.

Sobotní lyžovačka na Ötscheru

Po vydatné snídani jsme se vypravili na svahy lyžařského areálu Ötscher. Je to velký areál se spoustou sjezdovek. Jak se ukázalo, nebyli jsme jediní, koho napadlo vyrazil na lyže, takže ulovit místo pro auto byl trochu boj. Určitě si pamatujete ten víkend, kdy k nám do Evropy proudil studený vzduch z Ruska a bylo tu hodně mrazivo. Tak přesně tenhle víkend my jsme byli lyžovat. Lyžovačka super, sníh parádní, ale ta zima!

panda v Rakousku

Kožíšek mi úplně namrzal a tlapičky studily, takže jsme už po dvou hodinách lyžování museli na chvíli zastavit v hospůdce na svahu a dát si teplé jídlo. V nabídce byla gulášová polívka a Gross Knödel s vanilkovým krémem. To vám byla dobrota! Obrovská kynutá knedla s povidly uvnitř a politá pudinkem. Po této energetické bombě se lyžovalo jedna radost. Z velkého množství svahů si vybere každý lyžař, začátečník, pokročilý i blázen, co potřebuje černé padáky, aby si to užil.

knedl v Rakousku

Zmrzlá neděle na svahu

V neděli jsme vyrazili do druhého lyžařského střediska, o němž už byla řeč, tedy na Hochkar. Už ráno na parkovišti jsme trnuli, jestli vůbec nastartujeme auto, teploměr totiž ukazoval -7 °C. Auto se naštěstí chytlo, a my jsme tak mohli vyrazit na svah. Cesta byla napínavá, protože hodnota na teploměru postupně klesala. Zastavila se až na parkovišti u Hochkaru na mrazivých -17 °C. A to bylo dole na parkovišti!

lyžování v Rakousku

Když jsme vyjeli vleky nahoru, tak to vám byla parádní kosa. Udělali jsme pár fotek, jedno mrazivé selfíčko se žirafou a honem do teplé restaurace na polívku a jídlo. Vtipné bylo, že jsme byli v Rakousku, obsluhoval nás slovenský číšník a dali jsme si mexické jídlo. 🙂 Evropa je prostě krásně kosmopolitní.

restaurace v Rakousku

Už teď se těším, kam příště vyrazíme. Snad už to bude zase se ségrou, přece jen mi těch pár dní chyběla. (Ale neříkejte jí to! 😉 )