Panamská kochačka a první karambol

19.04.2017

Pandora

Přes Nikaraguu a Kostariku jsme se dostali až do Panamy. A teda řeknu vám, můj seznam oblíbených zemí zoufale volá po aktualizaci. Ta příroda! Ty výhledy! Mé srdce zaplesalo snad při každé kochací zastávce. I s koloběžkami se dokonce začínám sžívat. Většinu času však trávím v batůžku Kačky nebo Sany, které mi prostě přirostly k srdci.

S koloběžkou postupně nacházím společnou řeč. Vy však při jejím používání rozhodně nezapomínejte na helmu!

Panama je pro nás zásadním mezníkem – je to malá zemička ležící na pomezí Jižní a Střední Ameriky. Panamský průplav vám jistě něco říká. Co to ale znamená pro nás? Velkou věc! Střední Amerika je za námi a ta Jižní už nedočkavě volá.

Panamský průplav je jednou z nejvýznamnějších vodních cest. Spojuje Tichý a Atlantský oceán a ročně jím propluje až 14 000 lodí.

Kromě sluncem zalitých chvil nás ale potkala i nemilá záležitost v podobě bolestivého zranění. Kačka se ošklivě popálila od slunce a puchýře vypadaly opravdu nepříjemně. Společně s ostatními jsme se však snažili udělat maximum pro to, aby bylo Kačce co nejdřív lépe, a to se nám taky povedlo. Nikomu to neříkejte, ale myslím, že jí pomohla hlavně moje psychická podpora a otevřená náruč (panda se nejlíp pochválí sama, že jo…).

Pandí láska a huňatý kožíšek vyléčí všechny bolístky!

A teď vzhůru do Kolumbie, země kávy a aktivních sopek!