Vodopády tisíckrát jinak

17.07.2017

Pandora

Jak už jistě víte, výhledy a kochačky mě prostě baví. Stejně tak mě fascinují i vodopády, kterých jsem už během této dobrodružné cesty viděla nespočet. Některé však v paměti utkví víc než jiné…

Jedním z nich je právě legendární vodopád Iguazu, který jsem měla možnost vidět jak z argentinské, tak z brazilské strany. A kdyby byla ještě nějaká další, neváhám a jedu tam! Jedná se o vůbec největší systém vodopádů na světě a rozhodně stojí za návštěvu. Na obrázcích se to tak možná nezdá, ale jeho rozlehlost opravdu bere dech.

Vodopády Iguazu jsou hojně navštěvovaným místem. A není se čemu divit!

V období dešťů zde najdete až 70 samostatných vodopádů, přičemž název toho největšího z nich – Ďáblův chřtán – je naprosto vše říkající. Při fotografování jsem se chtěla dostat co nejblíže, nešlo to však vydržet moc dlouho. No co, nemůžu být na každé fotce naprosto neodolatelná, tak tentokrát vsázím na autenticitu a akčnost.

Tzv. Ďáblův chřtán je z blízka opravdu pekelný!

Zmínila jsem vůbec, že jsme už dorazili do Brazílie? Ta je pro mě synonymem zářivých barev a ztělesněním exotiky, která vás obklopuje na každém kroku. Abychom si ji užili opravdu do sytosti, navštívili jsme kromě vodopádu také park ptáků, kde jsem se seznámila s novými pestrobarevnými kamarády – obrovskými papoušky Ara. K vidění byly ale i další druhy živočichů, jak těch běžně žijících na území Brazílie, tak i zástupců z jiných oblastí a kontinentů.

Ptačí park Parque das Aves je taková velká ptačí ZOO. Pro papoušky Ara je však tato oblast i přirozenou domovinou.

A co bude dál? Ačkoliv je to neuvěřitelné, cesta se nám pomalu chýlí ke konci. Míříme do Ria, do nějž zbývá „jen“ 500 kilometrů. (Je legrace, jak vám jedna bláznivá výprava změní vnímání vzdáleností a překážek. 🙂 ). Tak my do toho jdeme zase šlápnout!

Užívejte si léto stejně jako já!